Avertismente împotriva escrocilor pe Internet

Aceștia sunt oameni foarte deștepți, vicleni și duși care, datorită vicleniei și capacității lor de a se juca cu dorințe și, uneori, cu sentimentele oamenilor, te ademenesc cu ușurință din bani și te arăta pe cheltuiala ta, rânjesc cu nerăbdare și mulțumesc celor neatenți. „tupiți”. Dar niciunul dintre noi nu reușește practic să-și vadă zâmbetele viclene și obscure, deoarece este foarte, foarte greu să-ți dai seama de astfel de escroci. Doar serviciile speciale cu propriile capacități și echipamente pot face acest lucru, dar nu se ocupă de astfel de fleacuri. Prin urmare, trebuie doar să te împaci cu pierderea ta și să te plângi doar de tine. Frauda pe internet a fost, este și va fi. Și depinde doar de tine dacă vei fi sau nu o victimă a escrocilor de pe Internet.

Oricare ar fi modalitățile de fraudă pe Internet, aproape toți escrocii funcționează după un model moletat:

1) Găsiți o victimă - „frag”;
2) Intră în încrederea ei;
3) Diluează-l pentru bani;
4) Dispare rapid.

Scopul principal al oricărui escroc de pe internet este să-ți câștige încrederea, dacă reușește să stabilească relații normale cu victima sa (viitorul „frag”), atunci această victimă va face tot ce-i cere și banii vor intra cu ușurință în buzunarul atacatorului.

Luați în considerare acest exemplu pentru claritate: ați fost la magazin și vă întâlniți, un străin apare zâmbind dulce și spune că ești foarte norocos. Are la el un portofel magic în care îți bagi suta de ruble și într-o oră vei primi o mie întreagă (deh, doar un câmp de minuni în țara proștilor). Ai încredere într-o astfel de persoană? Dacă da, atunci trebuie să alergi urgent la un psihiatru și să nu pierzi timpul citind acest articol modest despre escrocherii pe internet. Dacă în viața reală nimeni nu crede acest escroc și refuză bani atât de simpli, atunci, destul de ciudat, există încă oameni unici pe world wide web care sunt înșelați și devin victime ale escrocilor de pe Internet.

Există un număr mare de „escrocherii cu bani” pe Internet, un număr foarte mare dintre ele sună plauzibil, sunt și complet delirante, dar totuși există proști (sunt sigur că nu este vorba despre voi, dragi cititori), care sunt conduși pe bani ușori și devin victime ale escrocilor. Oamenii noștri iubesc gratuiturile. Cei mai „grași păcăliți” pentru escrocii de pe internet au fost și vor fi mereu începători care, fără să știe nimic, caută modalități de a face bani pe internet. Când încep să li se spună că sunt bani ușori pe internet, ei merg instantaneu gratuit și se aruncă în „îmbrățișările” escrocilor, nici măcar nu bănuiesc că sunt deja pe cârlig.

Trebuie să știi un singur lucru: tot ce face o persoană pe Internet, o face numai pentru sine și vrea să beneficieze doar pentru sine. Și ce poate obține dacă, de exemplu, îi arunci suta de ruble câștigate cu greu și trebuie să-ți dea o mie întreagă? Prin urmare, întotdeauna, înainte de a asculta pe cineva, de a investi bani undeva, de a face ceva conform schemei „bine-doritori”, trebuie să vă gândiți de ce are nevoie de asta, cum funcționează și cum funcționează deloc?